Студенту криминалистике осам мјесеци затвора због премлаћивања дјевојке

Ј. Са.
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА – Студент криминалистике Жарко Рајковић (25) из Гацка осуђен је на осам мјесеци затвора због бруталног премлаћивања бивше дјевојке Таре Г. у кафићу у Бањалуци.

Овај немили догађај одиграо се 4. јуна 2019. године, када је Рајковић пред полицијом Тари Г. поломио вилицу.

Окружни суд у Бањалуци преиначио је пресуду Основног суда Бањалука који је оптуженом био изрекао новчану казну од 4.500 КМ због кривичног дјела тешка тјелесна повреда.

Пресуда је преиначена када је дјелимично уважена жалба Окружног тужилаштва Бањалука, па је Рајковићу умјесто новчане казне, одеђена затворска.

У пресуди је наведено да је брутално премлаћивања оштећене изазвао вербални сукоба оптуженог са бившом дјевојком  коју је снажно ухватио за руку, а када је покушала да је истргне, он ју је ошамарио три пута, а потом је оборио на под и наставио шамарати и вући за косу.

- Оштећена је у једном тренутку успјела устати с пода и побјећи у тоалет одакле је позвала полицију, те након тога кренула према излазу из објекта - наведено је у пресуди.

Осуђени Рајковић дјевојци је пријетио да ће је убити, а када му је одговорила да га се не боји, узео је чашу и погодио у лице.

- По доласку патроле полиције наставио је са пријетњама да ће је бацити у Врбас и откинути јој главу. Том приликом ју је и више пута ударио руком у главу пред полицајцима Д. Ј. и М. С. – детаљ је из пресуде, те се додаје да је оштећеној нанио тешку тјелесну повреду у виду вишеструког прелома доње вилице са десне стране и нагњечно-раздерне ране на бради са десне стране.

Оптужени је на главном  претресу пред Основним судом признао кривицу за кривично дјело које му се ставља на терет, а саслушана  је и оштећена Т. Г. која је описала сцене из спорне ноћи и како ју је оптужени ударао у предјелу предјелу главе и лица, након чега су дошли полицијски службеници, када оптужени поново ударио пред полицијским службеницима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана