Детаљи хапшења Срђана Клисуре: Чувар Дарка Шарића крио се у шуми

Небојша Томашевић
Детаљи хапшења Срђана Клисуре: Чувар Дарка Шарића крио се у шуми

РУДО - Бивши члан обезбјеђења балканског нарко-боса Дарка Шарића, Срђан Клисура ухапшен је у Рудом на основу потјернице Интерпола Србије, а с њим је приведен и Страхиња Цветић, потврђено је "Гласу Српске".

Сазнајемо да Клисуру Србија тражи ради издржавања затворске казне због наношења тешке тјелесне повреде. Цветић је ухапшен јер је био с Клисуром. Провјерама је утврђено да за њим нема потјернице па ће бити пуштен на слободу.

Према нашим информацијама, Клисура је полицији покушао да побјегне у шуму, али су га специјалци пронашли и ухапсили.

- Крио се у кући на подручју Рудог. Полиција је сазнала за то и организована је акција хапшења. Међутим, када је видио полицајце, Клисура је побјегао у оближњу шуму, али је брзо ухапшен. Цветић је био ту у близини па је и он ухапшен како би била провјерена његова улога и да ли га неко потражује јер је ријеч о особи из криминалног миљеа - казао је извор близак истрази.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске, наводећи иницијале, саопштили су да су Клисура и Цветић ухапшени у сриједу у Увцу код Рудог.

- Претресени су и објекти и просторије које су они користили. Након криминалистичке обраде С. Ц. ће бити пуштен, док ће С. К., за којим је Србија расписала потјерницу, бити спроведен и предат у надлежност Суда БиХ - рекли су у МУП-у Српске.

Клисура је познат по кривичним дјелима, а у Италији је осуђен на 13 година затвора због шверца 60 килограма кокаина. 

Он је ту казну, како сазнајемо, одлежао, а осуђен је јер је као члан криминалне организације учествовао у набавци, транспорту, увозу у Италију, држању и продаји велике количине кокаина. 

Наркотике су продавали највише у Милану. Клисура је након подизања оптужнице био у бјекству у Италији, а ухапшен је 2011. у Црној Гори у акцији "Лоптице", након чега је и изручен италијанским властима.

Клисура је дуже вријеме био члан обезбјеђења Дарка Шарића који је у Србији правоснажно осуђен на 15 година затвора због трговине наркотицима. 

Према пресуди, Шарић је био организатор групе која је прокријумчарила укупно 5,7 тона кокаина из Јужне Америке у западну Европу током 2008. и 2009. године. 

Осим овога, Шарић је осуђен и на девет година затвора због организованог прања више од 20 милиона евра, за које се вјерује да су стечени кријумчарењем кокаина.

ПРОМИЈЕНИО ИМЕ

"Глас Српске" сазнаје да је осумњичени Срђан Клисура раније користио други идентитет. Он се звао Српко, а име је промијенио у Срђан након хапшења и пресуда због шверца дроге. 

Под именом Српко ухапшен је 2011. године по потјерници Интерпола Италије која га је тада тражила због суђења и оптужби за шверц кокаина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана