Стриц и братић "пали" због шверца и производње марихуане

Н.Т.
Стриц и братић "пали" због шверца и производње марихуане

БАЊАЛУКА - Синиша (44) и његов братић Немања (24) Гатарић из Бањалуке ухапшени су у акцији бањалучке полиције "Венера" због сумње да су се бавили узгојем и шверцом наркотика, а заплијењено је око 400 грама марихуане, потврђено је "Гласу Српске".

Током акције на подручју Бањалуке пронађена је и импровизована лабораторија за производњу марихуане.

- Акција је усмјерена на спречавање и откривање кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога. Н.Г. и С.Г. из Бањалуке су ухапшени због постојања  основа сумње да су починила кривична дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја - саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Додаје се да су у оквиру акције обављени претреси на три локације које користе осумњичена лица на подручју Бањалуке.

- Том приликом пронађено је и одузето укупно око 400 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на  дрогу марихуану. Нађена је и одузета  пушка, одређена количина муниције, дигитална вага, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведених кривичних дјела. Такође, на једној од локација, пронађена је импровизована просторија са опремом за вјештачки узгој марихуане - наводи се у саопштењу полиције.

Истакли су да се акција  спроводи под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а по наредбама Основног суда у Бањалуци те да су одређене активности и даље у току.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана