Стравични детаљи оптужнице за убиство дјевојчице: Данка Илић удављена у гепеку

Блиц
Стравични детаљи оптужнице за убиство дјевојчице: Данка Илић удављена у гепеку

ЗАЈЕЧАР - Дејан Драгијевић, који је данас оптужен за убиство дјевојчице Данке Илић (2) дјевојчицу је угушио у гепеку службеног аутомобила, наводи се у оптужници Вишег јавног тужилаштва у Зајечару која је данас подигнута за убиство дјевојчице, сазнаје "Блиц".

Оптужница за убиство Данке Илић (2),открива нове детаље гнусног злочина, али и како су се окривљени за убиство мале Данке ријешили тијела.

Према информацијама у оптужници, се наводи да је Данка Илић убијена 26. марта око 13.53 сати у Бањском пољу.

- Они су у повратку са радног задатка, док су се кретали службеним возилом којим је управљао Срђан Јанковић, а Дејан Драгијевић био на мјесту сувозача ударили дјевојчицу Данку Илић усљед чега је она пала са десне стране возила, наспрам задњег десног точка, што је уочио Драгијевић и о томе обавијестио Јанковића - наводи се у оптужници, а сазнаје "Блиц".

Како је даље утврђено, они су се тада договорили да уклоне тијело дјевојчице, али и да уколико је жива је убију и тијело сакрију како не би били откривени и кривично гоњени због кривичног дјела тешко дјело против безбједности саобраћаја.

Сумња се да су на овој депонију окривљени оставили тијело Данке Илић

- Драгијевић је изашао из возила и подигао Данку са земље, ставио у задњи дио возила. Када је уочио да Данка даје знакове живота он ју је угушио рукама. Када је Данка преминула вратио се на мјесто сувозача у возилу у коме је Јанковић све вријеме са мјеста возача пратио шта ради Дејан Драгијевић и осматрао да неко не наиђе како би у томе упозорио Драгијевића те и чекао да Драгијевић лиши живота Данку и врати се у возило - утврдило је Више јавно тужилаштво у Зајечару.

Према наводима из оптужнице, окривљени су се тада договорили да тијело дјетета оставе на дивљој депонији на Старобањском путу ка Бору. Јанковић је возио, зауставио аутомобил, а како је утврдило тужилаштво, из истог избацио Данкино тијело на депонију, пише "Блиц"..

Потом су се одвезли и возило оставили на свом радном мјесту у „Водовод“ Бор.

Оптужница се заснива на свједоцима који су посвједочили да су окривљени били на лицу мјеста гдје је дјевојчица нестала и настрадала, али и снимцима са надзорних камера који су указали да су они били у вријеме дјевојчициног нестанка на мјесту гдје је она посљедњи пут виђена.

- Такође, ГПС на службеном возилу који су возили тај дан је потврдио да су били на лицу мјеста у вријеме нестанка Данке, а то је поврдио и снимак са надзорне камере. Такође, њихов исказ који су дали у тужилаштву, а који су касније повукли је узет у обзир јер је дат уз присуство њихових бранилаца и он је вјеродостојан - каже извор "Блица".

Окривљенима се на терет ставља кривично дјело тешко убиство дјетета за које је запрећена казна доживотни затвор без условног отпуста.

Оптужница је подигнута и против окривљеног Радослава Драгијевића, оца Дејана Драгијевића због непријављивања кривичног дјела и пружање помоћи починиоцу након извршења кривичног дјела.

Мајка Данке Илић

Мајка Данке Илић огласила се након подизања оптужнице против осумњичених.

- Верујем да су тужилаштво и полиција радили свој посао како треба и да оптужницу нису подигли без доказа. Знамо шта смо све давали на вештачење, шта су узимали од ове двојице да се вештачи. Сви су заборавили да су њих двојица када се појавио снимак из Беча, рекли су: "Брате, извукли смо се." Али упркос истрази против њих, њиховој изјави, признањима, сви и даље криве мене, њену мајку! - казала је она за "Блиц".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана