Стравичан злочин у Аустрији: Држављанка БиХ убијена металном шипком

ГС
Foto: Heute.at

САЛЦБУРГ - Аустријска полиција истражује стравични злочин након што је јуче у послијеподневним сатима пролазник у покрајини Салцбург пронашао тијело жене.

Ради се 44-годишњој држављанки БиХ која живи у Аустрији, а због сумње да је починио убиство полиција трага за њеним 47-годишњим бившим супругом, који је такође поријеклом из БиХ, преноси аустријски портал Салзбург24.ат.

Нестанак жене пријављен је у сриједу, пошто су чланови њене породице позвали полицију те им казали да се састала са бившим супругом с којим се развела прије двије године, преноси Аваз.

Одмах послије тога покренута је потрага, и то на два мјеста у Унтерсбергу код Грединга и Лунгауер Ридингталу.

Та два мјеста удаљена су око 100 километара једно од другог, али су телефони некадашњих супружника прије нестанка били лоцирани у тим крајевима.

У Ридингталу полиција је открила BMW X3 држављанина БиХ, напуштен на једном имању испред шуме.

Форензичари и криминалистички техничари су на мјесту злочина утврдили да је несретна жена усмрћена највјероватније жељезном шипком која је нађена поред аутомобила.

У возилу су пронађени трагови крви. Због тога је аутомобил довезен у Салцбург, гдје ће бити подвргнут форензичкој истрази како би се осигурали сви трагови.

Женин мобилни телефон био је искључен, те се претпоставља да га је угасио убица.

Према изјавама чланова породице несрећне жене мотив за убиствао би могао бити проблем око продаје заједничког стана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана