Старији ученици сарајевске школе бичевали млађе

Ослобођење
Старији ученици сарајевске школе бичевали млађе

САРАЈЕВО – У мору насиља којег смо свједоци ових дана у школама и јавним установама широм региона, невјероватан случај стиже из Сарајева.

У центру дешавања је Прва бошњачка гимназија, гдје су родитељи ученика ове елитне школе добили обавјештење како се дјеца међусобно бичују и ударају.

Наводно, све се дешава у вријеме малих одмора у тоалетима, а родитељи су упозорени да прегледају своју дјецу како би видјели да ли имају ожиљке или друге трагове удараца каишем или нечег сличног.

Према информацијама до којих је дошло Ослобођење, наводно су старији ученици "приводили" млађе у тоалет и тамо их тукли, мада, како пишу, није искључено да су се дешавали случајеви и да поједини ђаци исте генерације једни друге добровољно туку, у стилу бројних монструозних изазова који неријетко круже друштвеним мрежама. Наводно је било чак и злостављања који су дегутантни за детаљно описивање.

Напад у суботичкој школи: Ученик ножем избо ученицу!

Да је са случајем упознато и руководство школе, потврдила је Емел Мехмедспахић директорица Прве бошњачке гимназије.

"Добили смо информацију да се дешава такво недопустиво понашање, односно бичевање и одмах смо предузели све кораке предвиђене смјерницама које је издало Министарство одгоја и образовања. Такође, о свему је обавијештена полиција. О овој појави смо сазнали јуче. Још увијек се ради на прикупљању информација о томе шта се заиста дешавало и ко је све у то био укључен, тако да не бих жељела да спекулишем о томе да ли се ради о случајевима вршњачког насиља, или је у питању неки нови изазов", рекла је Мехмедспахић.

О овим дешавањима, обавијештен је и МУП Кантона Сарајево, из кога је речено да је један родитељ малољетног ученика пријавио у Полицијску станицу Стари Град да је његов син био жртва физичког напада других, старијих ученика, којом приликом је задобио лакше тјелесне повреде.

Ухапшен средњошколац у Сарајеву због лажних дојава о бомбама

МУП КС-а је обавијештен о насиљу које се дешавало у Првој бошњачкој гимназији, потврдила је за Ослобођење.

"Полицијски службеници подузимају мјере и радње поводом те пријаве, а у циљу заштите дјеце и малољетника друге информације нисмо у прилици саопштити!, рекла је Мерсиха Новалић, портпарол МУП-а КС.

Ова појава, према непотврђеним информацијама, траје већ десетак дана, а да све буде још поразније и бизарније, наведено је да ће са ученицима бити обављени разговори, у којима ће им бити објашњено да се ради о неприхватљивом понашању, а ако ови разговори не уроде плодом, виновници ових дешавања ће бити санкционисани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана