Стари полицијски знанци осумњичени да су прије 5 година запалили „шкоду“ Бошка Томића

Небојша Томашевић
Стари полицијски знанци осумњичени да су прије 5 година запалили „шкоду“ Бошка Томића

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Милош Обрадов и Срђан Соколовић из Пала ухапшени су због сумње да су прије пет година запалили аутомобил Бошка Томића, тадашњег предсједника Општинског одбора Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Пале, сазнаје "Глас Српске".

Полицијска управа Источно Сарајево, наводећи иницијале, саопштила је да их терете за оштећење и одузимање туђе ствари.

- Ухапшене М.О. и С.С. сумњичимо да су  26. јуна 2016. године на паркинг простору у улици Николе Тесле у Палама, подметнули пожар у унутрашњост путничког аутомобила марке „шкода“, власништво Б.Т. из Пала. Према изјави оштећеног материјална штета настала извршењем овог кривичног дјела износи 22.000 КМ - саопштила је ПУ Источно Сарајево.

Додали су да ће против ухапшених бити подбнесен извјештај  Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево о почињеном кривичном дјелу.

Томићев аутомобил запаљен је око 23.40 часова, а утврђено је да је неко непознатом течношћу полио аутомобил и запалио га.

Томић је, када му је возило запаљено тврдио да не зна ко би му и зашто подметнуо пожар под аутомобил јер се није замјерио никоме нити је коме дужан било шта.

Обрадов је познат по чињењу кривичних дјела и повезиван је са ауто-мафијом. Привођен је и због сумње да се може повезати са убиством сарајевских полицајаца  Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, али је пуштен. Истраживан је и због сумње да је повезан са убиством Бањалучанина Дамира Остојића Шијана и рањавањем његове супруге Сандре Јошић.

И Соколовић је такође привођен у оквиру истраге убиства сарајевских полицајаца, али је пуштен.

Обојица су привођени и у оквиру истраге подмeтања пожара под два камиона Д.О.О. „Станишић“ из Пала, а Соколовић је 2019. године пријављен Окружном тужилаштву Источно Сарајево због сумње да је запалио “мерцедес” Мира Југовића, сина убијеног Ристе Југовића.

Томић је обављао функцију министра рада и борачко-инвалидске заштите РС од 2006.  до 2009. године када је дао оставку. Био је и предсједник Управног одбора Завода за запошљавање РС. Томић је био члан Партије демократског прогреса (ПДП) до фебруара 2009. године. Из те партије је прешао у СНСД.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана