Старац изгорио у селу Орлица код Братунца: Гријалица запалила кућу

Небојша Томашевић
Старац изгорио у селу Орлица код Братунца: Гријалица запалила кућу

БРАТУНАЦ - Старац Сретен Симеуновић (82) погинуо је у пожару који је јуче букнуо у његовој кући у селу Орлица код Братунца, сазнаје “Глас Српске”.

Према незваничним информацијама, током истраге је утврђено да је пожар избио највјероватније због неисправне електричне гријалице. Тијело је дјелимично изгорјело у пожару.

- Старац је вјероватно оставио укључену гријалицу и заспао. Претпоставља се да је дошло до кратког споја на гријалици или је била близу неког предмета који се запалио. То ће даљом истрагом утврђивати противпожарни инспектори - рекао је извор близак истрази.

Појаснио је да је ватра захватила једну од двије просторије у кући која је тешко оштећена, а захваљујући брзој интервенцији ватрогасаца и комшија, кућа није изгорјела у цијелости.

Ватра је букнула у понедјељак око 14.30 часова, а прве су је примијетиле комшије, које су позвали ватрогасце.

Припадници Ватрогасно-спасилачке јединице из Братунца стигли су за неколико минута, а по гашењу ватре пронашли су тијело старца. У гашењу су помагале и комшије страдалог.

- Пожар је пријављен око 14.30 часова и наша екипа је одмах отишла на терен. Ватру смо убрзо ставили под контролу и пожар је угашен око до 15.15 часова - казао је замјеник командира Ватрогасно-спасилачке јединице Братунац Златан Симић.

Истакао је да су у гашењу ватре учествовала четири ватрогасца и два возила.

- Интервенција није била толико захтјевна, али човјека увијек погоди и буде му жао кад неко страда. Успјели смо да обуздамо пожар да се не прошири на цијели објекат, који је монтажни - казао је Симић.

Из Полицијске управе Зворник саопштили су да су након пријаве о пожару одмах послали екипу на терен и обавили увиђај.

- Обавијештен је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бијељина, а истрагом ће бити утврђено како је дошло до пожара и друге околности - рекли су у полицији. Страдали Симеуновић живио је сам, а сви за њега имају само ријечи хвале.

Ивањска

Почетком фебруара, у приземљу куће у Ивањској код Босанске Крупе изгорио је четрдесетдеветогодишњи мушкарац. Ватра је букнула због неисправне пећи на дрва из које је избио пламен и запалио кућу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана