Станиши Главендекићу четири и по године затвора због покушаја убиства супруге

Н.Т.
Станиши Главендекићу четири и по године затвора због покушаја убиства супруге

БАЊАЛУКА - Станиша Главендекић (51) из Прњавора осуђен је у Окружном суду у Бањалуци на четири и по године затвора због покушаја убиства супруге Драгосаве Главендекић (48), коју је ножем избо по врату и леђима.

Осим казне изречена му је и двогодишња забрана приближавања на 200 метара и комуникација са жртвом. Према пресуди та мјера ће почети да важи након што издржи затворску казну. Главендекићу је изречена и обавезна мјера лијчења  зависности од алкохола, која не може бити дужа од три године, те мјера безбедности обавезног психосоцијалног третмана.

Према пресуди, злочин се догодио 17. децембра прошле године у кафани у улици Светог Саве у Прњавору. Наводи се да Станиша од маја 2020. године није живио са супругом, а када ју је срео у центру Прњавора позвао ју је на пиће. У први мах она је одбила да сједне с њим, говорећи да мора да иде код стоматолога, али је Станиша више пута позивао и инсистирао да попију пиће. Драгосава је, на крају прихватила позив и сјела са њим за сто.

- Током разговора оптужени је нагло устао од стола. Под битним утицајем зависности од алкохола, у пијаном стању са око 2 г/кг алкохола у организму, са умишљајем је покушао убити оштећену. Из џепа је извадио нож, са оштрицом дугачком 20 центиметара и пришао жени док је сједила те је ножем два пута убо у задњу страну врата, усљед чега је Д.Г. задобила тјелесне повреде у виду двије убодне ране на задњој страни врата. Након тога су им притрчали Живко Милијаш и Недо Божуновић, који су сједили за сусједним столом, ухватили га за руку, оборили и задржали до доласка полиције - наводи се у оптужници.

Додаје се да је, док су се они борили са оптуженим Драгосава  отрчала до зграде Дома здравља у Прњавору. Након указане помоћи превезена је у УКЦ Републике Српске где је оперисана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана