Станимировић осумњичен за пријетње министру и посланику

СРНА
Станимировић осумњичен за пријетње министру и посланику

САРАЈЕВО - Директор Централне хармонизацијске јединице Министарства финансија и трезора у Савјету министара Владимир Станимировић /38/ лишен је слободе због постојања основане сумње да је починио кривично дјело угрожавање безбједности, односно пријетњи упућених министру безбједности у Савјету министара и посланику у Парламентарној скупштини БиХ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У саопштењу се наводи да ће, након што буде предат Тужилаштву и испитан, поступајући тужилац предузети даље мјере у складу са законом.

Предсједник Скупштине града Добој Срећко Рекановић најоштрије је осудио лишавање слободе Станимировића, за које сматра да је подметање, те позвао одговорне да престану са правосудном тортуром над кадровима из српског народа у Сарајеву.

"Господо из Сарајева о каквом суживоту говорите кад овакве тортуре спроводите над српским кадровима", упитао је Рекановић и подсјетио на јучерашњи напад у Сарајеву на министра безбједности у Савјету министара Ненада Нешића када је Кантонално тужилаштво оцијенило да нема елемената кривичног дјела, што је невјероватно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана