Шта полиција каже о смрти осумњиченог у случају убиства мале Данке

Агенције
Шта полиција каже о смрти осумњиченог у случају убиства мале Данке

БЕОГРАД - МУП Србије се огласио поводом појединих спекулација о смрти осумњиченог у случају убиства мале Данке, а у објављеном саопштењу навели су како су према њему понашали полицијски службеници.

"Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора унутрашње контроле, по налогу Вишег јавног тужилаштва прикупљају информације и утврђују чињенице и околности под којим је у Полицијској управи у Бору преминуо Д. Д. осумњичен у случају убиства мале Данке. Полицијски службеници током наведеног поступка, поступају у потпуности у складу са законом и својим овлашћењима", наводи се у саопштењу.

Такође напомињу да уколико буде установљено да је било злоупотреба и прекорачења овлашћења приликом поступања према преминулом Д. Д., Сектор унутрашње контроле покренути одговарајуће законске мјере против оних који су прекршили закон и полицијску етику, а јавност ће о томе бити благовремено обавијештена, преноси Блиц.

Подсјећамо, осумњичени Далибор Драгијевић (40) из Бора, коме је било одређено задржавање до 48 сати због сумње да је помогао Дејану Драгијевићу (50), осумњиченом за тешко убиство двогодишње Данке Илић након злочина, преминуо је 7. априла у Полицијској управи у Бору.

Далибор је према званичном полицијском саопштењу, умро у притвору од посљедица инфаркта.

Далибор Драгијевић је ухапшен 6. априла, заједно са оцем Радославом, под сумњом да је помогао брату Дејану да премијести тијело убијене Данке Илић.

Далибор је прије смрти и признао да је помогао брату Дејану да се ријеши тијела Данке Илић. Он је полицију водио на више локација, али ни на једној није нађено тијело Данке Илић.

Изненадна смрт брата убице би могла да утиче на истрагу, пошто је био једна од три кључне особе које могу да помогну полицији у потрази за тијелом Данке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана