Шта пише у преписци зубара и мајке дјевојчице која је преминула након интервенције

Телеграф
Foto: Дневни Аваз

САРАЈЕЦВО - Смрт Џејле Драпић (16), која је преминула од компликација након одласка зубару у Сарајеву, потресла је читав регион.

Иако је прва информација била да је Џејла преминула након вађења зуба, њен отац, Муамер Драпић, јуче је за Телеграф рекао да његовој ћерки зуб није извађен већ, како је навео, неадекватно лијечен, те да је због компликација његова ћерка 2. октобра завршила у болници.

Према наводима медија у ФБиХ, стоматолог Х. М., који је лијечио зуб преминуле тинејџерке из Сарајева је након трагедије навео да је она у његовој ординацији била 30. септембра ове године, те да он с даљим лијечењем преминуле тинејџерке нема ништа, наводећи да се она лијечила у другим здравственим установама". Сада је"Дневни аваз" објавио преписку између стоматолога и Џемиле Драпић, мајке Џејле, из које се види како стоматолог савјетује шта да ради.

У првој поруци коју Џемила упућује доктору стоматологу 30. септембра у 10.52 сати, Џемила обавјештава доктора да Џејла има проблема са зубом, те да тражи термин.

-Добро јутро, може ли Џејла данас доћи икако, зуб јој се већ три дана упалио, онај што сте јој правили исто да јој се загнојило не може ни да једе вилица је цијела боли. Нисам могла раније звати пошто иде у школу међусмјена, данас је слободна - пише Џемила.

А зубар одговара:

"Поздрав Џемила, мислим да знам о којем зубу се ради јер је он био ризичан нажалост, одговара ли данас у 16 часова?"

"Може доћи ће с оцем", пише Џемила.

Након тога, стање почиње да се компликује те се Џемила, 2. октобра поново јавља зубару.

-Добро јутро, само да вас питам треба ли Џејла нечим овај зуб испирати или стављати облогу, она је отекла ужасно и грло јој затеже. Од отока ништа не може да једе јер не може уста да отвори. Пије антибиотик Амоксибос 500, а, најгоре, од зуба има температуру. Јер докторица јуче на општој говори од зуба да има грозницу и температуру. И други пут кад дође код вас само да јој дате потврду с печатом да је била код вас, јер Џејла не иде у школу па да јој се може оправдати. И ја мислим да је требало да добије јачи антибиотик -, пише у Вибер поруци Џемила у 9.34 часова.

 

У 9.36 Џемили стиже одговор на поруке у виду питања, које поставља стоматолог Х. М..

"Поздрав Џемила, да ли она сада има мање болове?"

Џемила у 9.37 на то одговара:

"Зуб је не боли, комплет вилица и врат је боли, пошто је отекла. Не може ни врат да окрене колико је отекла.

У 9.39 сати стоматолог пише савјет шта да Џејла ради са зубом.

-Нека чисти зуб послије сваког оброка да га не би храна затворила. Нека настави са тим антибиотиком и наравно да одмара још који дан док јој не спадне тотално оток. Може користити хладне облоге, помоћи ће јој - написао је стоматолог.

О цијелом случају обавештено је Тужилаштво Кантона Сарајево, које је покренуло истрагу како би утврдило околности које су довеле до овог трагичног исхода.

Готова је обдукција, али резултати још нису познати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана