Шта је на суђењу Зорану Марјановићу открио његов брат

Танјуг
Шта је на суђењу Зорану Марјановићу открио његов брат

БЕОГРАД - У Вишем суду у Београду данас је саслушањем свједока настављено поновљено суђење Зорану Марјановићу, оптуженом за убиство своје супруге Јелене Марјановић 2. априла 2016. године.

Брат оптуженог, Милош Марјановић, данас је у суду рекао да остаје при свом раније датом исказу али је одговарајући на питања навео да на дан нестанка Јелене Марјановић, оптужени није био мокар, блатњав и крвав.

Њега је, како је испричао, оптужени Зоран Марјановић позвао и рекао му да је Јелена нестала док је трчала по насипу, те га је замолио да дође да  му помогне да је потражи.

Милош Марјановић је навео и да је Зоран тада дјеловао узнемирено, али да он послије првог разговора није схватио озбиљност ситуације.

Детаљно је испричао шта се даље дешавало, односно да је са оцем дошао на насип гдје су заједно са оптуженим и његовом малољетном ћерком почели да траже Јелену Марјановић.

Убрзо је дошао и Марјановићев пријатељ полицајац Борис Пуцић који је затим учествовао и потрази.

На питање тужилаштва да каже вријеме када је посљедњи пут видео заједно супружнике, он је рекао раније тог дана, али није могао да одреди тачно вријеме.

Бранилац је свједоку поставио путање да ли је Марјановић тада био мокар, блатњав или крвав, на шта је Милош Марјановић рекао да није, јер би да јесте и његов аутомобил био блатњав и крвав, што није био случај.

Марјановићев син Урош је данас такође требало да свједочи, међутим он је, као и раније, искористио своје законско право да не сведочи као син оптуженог.

Данас је била позвана и Милица Марјановић, снаха оптуженог, али је због бебе морала да остане код куће па је позвана за сљедеће суђење, које је заказано за 4. јул.

Марјановић од почетка суђења негира кривицу.

Суђење се понавља јер је Апелациони суд укинуо првостепену пресуду којом је Марјановић био осуђен на максималну казну за кривично дјело тешко убиство од 40 година.

Апелациони суд је 3.октобра прошле године укинуо Марјановићу притвор и од тада се брани са слободе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана