Шта ће бити са суткињом која је одбила забрану приласка Низами Хећимовић

ГС
Шта ће бити са суткињом која је одбила забрану приласка Низами Хећимовић

ГРАДАЧАЦ - Канцеларија дисциплинског тужиоца Високог судско и тужилачкој савјета (ВСТС) БиХ формирала је још 14. августа предмет против суткиње Лејле Нумановић из Градачца која је одбила да Нермину Сулејмановићу одреди мјере забране приласка убијеној Низами Хећимовић, а према приједлогу полицијске управе Градачац.

За сада, према информацијама „Дневног Аваза“, дисциплинска тужба није подигнута јер се чека поступање Тужилаштва Тузланског кантона, које води истрагу о злочину који је потресао државу прије два мјесеца.

Судија Општинског суда у Градачцу Лејла Нумановић је донијела рјешење којим је одбила приједлог Полицијске управе Градачац да Сулејмановићу изрекну мјере забране узнемиравања, ухођења и приласка жртви након што га је супруга пријавила за насиље. Он је четири дана након тога брутално ликвидирао своју невјенчану супругу Низаму, те убио још двије особе, три ранио, а затим починио самоубиство.

Суткиња је, иначе у дијелу образложења у рјешењу ископирала дио рјешења друге особе, па се тако о рјешењу помиње друго име.

Суткиња је то правдала материјалном грешком, коју је наводно одмах исправила. Такође, она се у пријави правдала тиме да није познавала насилника Сулејмановића и да је мислила да ће полиција пронаћи доказе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана