У акцији „Бренд 4“ ухапшено шест службеника УИО БиХ: Мајсторовићевој лисице због злоупотребе положаја

Небојша Томашевић
Foto: ЦИН

БАЊАЛУКА - Током акције “Бренд 4” ухапшено је шест особа због злоупотребе положаја или овлаштења и примања дара и других облика користи и привремено је одузета одређена количина документације, 13 сатова, саопштено је из Агенције за истраге и заштиту СИПА.

Према незваничним информацијама ухапшени су службеници Управе за индиректно опорезивање БиХ (УИО БиХ) Јелена Мајсторовић, Стево Савић, Раденко Поповић, Владимир Пузић, Владимир Ђурђевић и Елвис Џаферагић.

Како је саопштила СИПА током акције на подручју Бањалуке, Градишке и Прњавора претресено је више  пословних и стамбених објеката и покретних ствари, на шест локација.

- Лица лишена слободе су спроведена у просторије СИПА-е, ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог, након чега ће у законском року бити предата на даљу надлежност Тужилаштву БиХ.

Приликом претреса откривена је и привремено одузета одређена количина документације, 13 сатова као и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку - наводи се у саопштењу.

Додаје се да је наведена оперативна акција  реализована по налогу Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ,  а у сарадњи са полицијском службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Према ранијим информацијама осумњичени су покушали да избјегну хапшење па су неки од њих отишли наводно у контролу на подручје Цазина и у Бихаћ.

Како сазнајемо, Мајсторовићева је ноћ уочи акције завршила у Универзитетском – клиничком центру Републике Српске јер јој је позлило.

- Када је полиција ушла у њен стан да је ухапси затекла је њену кћерку која је рекла да их је очекивала, те им је казала да је отишла у болницу. Инспектори су отишли у УКЦ РС гдје су добили инфо да је Мајсторовићева примљена дан раније јер јој је позлило. Ту су затекли и њене адвокате -рекао је наш извор.

Додао је да су Мајсторовићеву ухапсили након што је примила инфузију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана