Српски држављанин, превозећи мигранте, погинуо у несрећи у Мађарској

ГС
Foto: Полице.ху

Српски држављанин погинуо је у стравичној несрећи која се догодила 13. децембра у Морахалому близу границе са Србијом.

У несрећи је страдало још шесторо људи, а мађарске власти раде на томе да идентификују жртве.

Према саопштењу мађарске полиције, српски држављанин који је возио аутомобил са мигрантима је погинуо на лицу мјеста, а поред њега страдало је још шесторо миграната.

На основу података до којих се дошло током истраге, двојица кријумчара су покупили илегалне мигранте у близини Ашотхалома и са њима кренули ка Сегедину, преноси РТРС.

Други Србин, који је наводно био на мјесту сувозача, повријеђен је, као и троје граничара.

Полиција је ухапсила преживелог Србина и он се налази у притвору. Против њега се води поступак у тужилаштву због сумње да је извршио кривично дјело трговина људима.

Да подсјетимо, до несреће је дошло када је аутомобил српских регистрација који је кријумчарио мигранте ударио у кућу у Мађарској.

Полиција је рекла раније да се несрећа догодила око 23.40 када је возач аутомобила са регистарским таблицама Србије одбио да се заустави на контроли у мјесту Морахалом близу српско-мађарске границе.

Возач је покушао да побјегне возећи врло брзо, те је ударио у кућу и преврнуо се.

Медији су тада пренијели да је погинуло седам особа, а да су четири повријеђене.

У Мађарској је за трговину људима запријећена казна затвора од једне до пет година у стандардном случају и до пет до петнаест година у квалификованом случају. Организатор или извршилац кривичног дјела може бити осуђен на казну затвора од десет до двадесет година, наводи се у саопштењу мађарске полиција објављеном на сајту.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана