Срби оптужени за слиовање малољетнице (14) у Грчкој, пуштени да се бране са слободе

GS
Foto: Printscreen

Двојица српских туриста, старих 18 и 21 годину, који су оптужени за силовање малољетнице на Лефкади, уз сагласност тужиоца и истражитеља, пуштени су из притвора.

Завршен је процес извињења двојице Срба и они су након тога послати у Нидру, мјесто на источној обали острва, гдје ће остати наредних мјесец дана, у рестриктивним условима.

– Мене је Адвокатска комора Лефкаде јуче именовала по службеној дужности и лично сам се борила јер нису имали дуг рок за извињење који је био данас. Међутим, и предсједница и тужитељка дале су нам све вријеме да докажемо да ствари нису онакве какве су пренесене на неким сајтовима – изјавила је адвокат Елени Ферентину, након судског поступка.

“Све је лаж”
Она је додала да су њени штићеници из Србије поднијели тужбе за како кажу “лажи које су изречене против њих”.

– Једино што морам да истакнем, јер о списима предмета немам много да кажем, јесте да су моји штићеници поднијели релевантну тужбу за оно на шта се жали друга страна. Уведени су рестриктивни услови, ако се буду испоштовали, моћи ће да се врате у своју земљу – додала је Елена.

Младићима је наређено је да остану неко вријеме на Лефкади, док се не утврде сви детаљи злочина.

Њихов останак се процјењује на око мјесец дана, јер им је наређено да буду присутни на острву сваки дан, уз пријаве сталне адресе.

– Било је изузетно тешко оставити два странца чак и без адресе у овој фази процеса. Ипак, они ће се јављати сваки дан, предаће своје пасоше и све док се испуне рестриктивни услови (примопредаја пасоша, уплата гаранције од по 3.000 евра и свакодневно присуство) онда ће се издати наредба и моћи ће да буду пуштени да се врате у своју земљу – изјавила је њихов адвокат.

Дјевојчица идентификована и прегледана
Подсјетимо, локалној полицијској управи поднета је пријава у понедјељак, 28. августа ујутру, према којој је 14-годишња дјевојчица мјештанка острва била присиљена од стране двојице мушкараца на полни однос уз употребу физичког насиља, које се десило 25. августа на једној плажи на Лефкади.

Малољетница је наводно срела младе Србе, заједно су отишли ​​на плажу гдје су је починиоци тукли и силовали. Починиоци су идентификовани, дјевојчицу је прегледао медицински вјештак, а случај је даље прослијеђен тужилаштву.

Међутим, њихов адвокат тврди да су младићи “невини, и да је све учињено уз пристанак жртве”, преноси Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана