Спроведена у тужилаштво лица која се доводе у везу са украденим “Мерцедесом”

Срна
Спроведена у тужилаштво лица која се доводе у везу са украденим “Мерцедесом”

БАЊАЛУКА - Лица чији су иницијали М.Ћ. и А.М. која се доводе у везу са украденим скупоцјеним “мерцедесом” који је Полиција Републике Српске пронашла код Лакташа спроведена су вечерас у Окружно јавно тужилаштво Бањалука.


Полиција Републике Српске је у Бошковићима, код Лакташа, пронашла “мерцедес” кабриолет, процијењене вриједности веће од 200.000 евра, који је украден на подручју Загреба, те ухапсили лица чији су иницијали М.Ћ. и А.М, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Полицијски службеници Управе МУП-а за организовани и тешки криминалитет и Полицијске управе Бањалука синоћ око 21.00 час су у мјесту Бошковићи извршили претресе и, осим украденог мерцедеса, привремено одузели и возило “бе-ем-ве икс пет”.

“Интензивном оперативном дјелатношћу и међусобном размјеном релевентних сазнања полицијских службеника МУП-а Републике Српске, Федералне управе полиције, Граничне полиције БиХ, МУП-а Хрватске, те уз оперативну подршку ЕУРОПОЛ-а, утврђено је како је од непознатог лица лица или више њих отуђено возило, избјегавањем мјера граничне контроле прокријумчарено из Хрватске у БиХ, те да је од стране најмање два лица сакривено на њима познатој локацији у мјесту Бошковићи, град Лакташи”, прецизира се у саопштењу из МУП-а.

Пронађени бијели мерцедес, украден је у периоду од 11. до 21. фебруара у Загребу, а Управа за организовани и тешки криминалитет је путем међународне оперативне полицијске сарадње запримила захтјев МУП-а Хрватске за предузимање активности на проналску овог возила.

“У току је рад на документовању кривичног дјела тешка крађа из члана 226 став 3 Кривичног закона Републике Српске, а све активности се предузимају под надзором Окружног јавог тужилаштва у Бањалуци”, истиче се у саопштењу.

Срна незванично сазнаје да су ухапшени Милан Ћосо и Александар Марић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана