Спријечено кријумчарење 71 мигранта, међу којима 30 дјеце

Срна
Спријечено кријумчарење 71 мигранта, међу којима 30 дјеце

САРАЈЕВО - Припадници Јединице граничне полиције БиХ Велика Кладуша данас су у граничном појасу на подручју тог града спријечили кријумчарење 71 страног држављанина, међу којима тридесеторо дјеце.

Кријумчарење је откривено у мјесту Комесарац, гдје су затечена два комбија без регистарских ознака, којима су управљали држављанин БиХ чији су иницијали Д.П. /21/ и држављанин Хрватске В.К. /36/, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Страни држављани нису посједовали идентификационе документе, а у упитницима за мигранте су изјавили да долазе из Ирака - њих 41, док их је 19 из Турске, шест из Непала, четири из Авганистана и један из Шри Ланке.

О догађају је обавијештено Тужилаштво БиХ, према чијем су налогу ухапшени Д.П. и В.К, осумњичени за кривично дјело кријумчарење људи.

Јуче су гранични полицајци на прелазу Изачић, на другој линији граничних провјера, спријечили кријумчарење тројице држављана Гамбије, који су откривени у "БМВ-у" регистарских ознака Велике Британије и то у пртљажнику и на задњем сједишту, прекривени одјећом.

У везу са овим кријумчарењем доводе се возач и сувозач, држављани Шпаније, који су, према наредби Тужилаштва БиХ, ухапшени и уз извјештај о почињеном кривичном дјелу кријумчарење људи предати Тужилаштву БиХ.

Возило и други доказни материјали су привремено одузети, док су држављани Гамбије предати припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даље поступање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана