Спријечено кријумчарење 38 особа, ухапшена два возача

ГС
Foto: Гранична полиција БиХ

ОРАШЈЕ – Припадници Граничне полиције БиХ спријечили су кријумчарење 38 особа на Међународном граничном прелазу Орашје, због чега су ухапшена два возача камиона.

Како су саопштили из Граничне полиције БиХ, кријумчарење је откривено у два наврата приликом обављања граничне контроле.

На прелазу Орашје контролисан је камион са полуприколицом таблица из БиХ, којим је управљао Н.Ч, држављанин БиХ. Приликом прегледа товарног простора, пронађено је 13 држављана Кине и седам држављана Турске.

На истом прелазу, контролирасан је други камион са полуприколицом, којег је возио Б.С, држављанин БиХ и Србије. Пронађено је 18 држављана Кине приликом прегледа товарног простора.

"Због сумње у почињено кривично дјело кријумчарење људи, о наведеном је обавјештен дежурни тужилац Тужилаштва БиХ, према чијој наредби су осумњичени ухапшени. Кријумчарене особе су предане Служби за послове са странцима на даљње поступање", наводе из Граничне полиције.

Додају да се активности на овом предмету настављају и наглашавају да ће Гранична полиција и у идућем периоду наставити с појачаним активностима у складу са законом сузбијати незаконите миграције, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана