Спријечено кријумчарење 24 страна држављанина

Срна
Foto: Aгенције

САРАЈЕВО - Гранична полиција БиХ саопштила је да је на граничном прелазу Шамац данас спријечено кријумчарење 20 страних држављана, а претходног дана још четири на подручју Братунца.

У сарадњи са службеницима Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ, на граничном прелазу Шамац, при изласку из БиХ, у унутрашњости товарног простора моторног возила, БиХ регистрације, које је превозило дијелове за грађевинске машине откривено је 17 држављана Турске и три лица без идентификационих докумената.

Возилом је управљао држављанин БиХ чији су иницијали Т.М. /65/, који је ухапшен.

О догађају су обавијештени тужилац Тужилаштва БиХ и судија за претходни поступак Суда БиХ, према чијим наредбама припадници Граничне полиције БиХ настављају даљи рад.

Припадници Граничне полиције јуче су ухапсили држављанина Србије и БиХ чији су иницијали Д.М. /47/ након што је на подручју Братунца спријечен у кријумчарењу четири малољетна лица са подручја самопороглашеног Косова. Стране држављане је кријумчарио у возилу "фијат", регистарских ознака Србије.

Према наредби тужиоца Тужилаштва БиХ, против Д.М. Тужилаштву БиХ биће достављен извјештај због кривичног дјела кријумчарење лица те због кривичног дјела спречавање службеног лица у обављању службене радње, будући да се више пута оглушио о наредбе полицијских службеника да заустави возило.

Малољетна лица са подручја Косова су, у присуству овлаштеног преводиоца и социјалног радника саслушана у својству свједока и предата припадницима Службе за послове са странцима БиХ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана