Сомборски убица имао дебео досије: Пријетио бомбом тужиоцу а прије пет дана пуштен из притвора

ГС
Foto: Биљана Вучковић

Сомборац З.Г. (59) који је осумњичен да је јуче у породичној кући усмртио супругу и двије кћерке а затим извршио самоубиство од раније је познат полицији а како сазнаје „Блиц“, он је 2010. године осуђен на годину и по дана затвора зато што је пријетио замјенику основног јавног тужиоца у Сомбору.

Како је тада саопштило Републичко јавно тужилаштво, у дворишту куће у дворишту породичне куће замјеника основног јавног тужиоца у Сомбору у картонској кутији од обуће пронађена је копија ручне бомбе поред које је била залијепљена пријетећа порука.

Оптужио си невиног човјека. Имаш још времена да исправно поступиш. У противном, прво материјална штета, а онда идемо даље. Чувај прво сина, па жену, а и себе. Сљедећи пут у пакету може бити нешто експлозивно. Размисли озбиљно о свему – писало је у поруци коју је открио тужиочев тринаестогодишњи син.

Прије него што је син пронашао кутију са поруком и репликом бомбе, непознати мушки глас је телефоном позвао кућни број телефона тужиоца и питао дијете “да ли је тата код куће”.

Када му је дијете одговорило да није, мушки глас му је рекао да изађе у двориште и да погледа у црвену кутију, на којој је био наведени текст.

Брзим и ефикасним радом Полицијске управе у Сомбору, пронађен је и ухапшен осумњичени за пријетње Здравко Горановић из Сомбора, против кога је замјеник јавног тужиоца раније подигао оптужни приједлог због кривичног дјела неовлашћено држање експлозивних материја.

Он је због овог инцидента био у затвору годину и по дана а прије пар дана је пуштен из притвора гдје је био због сумње да је починио кривично дјело насиље у породици.

Заклао жену па запалио кућу у којој су биле и кћерке

Здравко Горановић јуче је у Сомбору заклао своју супругу Миру, а потом запалио кућу у којој су се у том тренутку налазиле и његове кћерке Анастасија (19) и Анабела (15) Горановић.

Како сазнајемо на лицу мјеста у кућу није бачена бомба, као што су поједини медији објавили, већ је експлозија која се чула највјероватније посљедица експлозије плина због пожара.

Незванично сазнајемо да су комшије обавијестиле сина, који такође живи у Сомбору, да кућа његове мајке гори. Он је потом обавијестио ватрогасце.

Крвави пир догодио се само неколико дана након што је Горановић изашао из затвора, у коме је био, како се незванично сазнаје, због насиља у породици. Он је имао забрану приласка жени и дјеци и кући у којој су живјеле у улици Симе Шолаје.

Горановић је након развода био у вези са другом женом са којом је живио у близини Београда. Није позната информација да ли је са њом био ожењен или живио у ванбрачној заједници.

Како су нам комшије данас рекле, он је био запослен као мајстор за поправку телевизора.

Кратко је радио у полицији као и његов отац. Убрзо је напустио службу и почео да се бави занатом. Био је ТВ мајстор, електричар – кажу они и додају да им је од раније познат по инцидентима.

 Њихови проблеми су трајали дуго, он је једноставно луд човјек. Откако се родио, такав је. Луд! Луд се родио, луд и умро – причају они.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана