Сокочани планирали палити возила полицајаца

Небојша Томашевић
Сокочани планирали палити возила полицајаца

СОКОЛАЦ - Сокочани А.Т. и С.К. одраније познати по чињењу кривичних дјела ухапшени су због сумње да су намјеравали запалити возила неких полицајаца, потврђено је "Гласу Српске".

Како је саопштила полиција они су ухапшени у четвртак у Сокоцу и терете их за кривично дјело угрожавање сигурности.

- Током хапшења на основу наредбе Основног суда у Сокоцу извршени су претреси кућа, помоћних објеката и возила која користе, те је код С.К. пронађено и одузето ватрено оружје-пушка, оквир, два војничка ножа, тромблонски наставак и 24 метка различитог калибра - наводе из полиције.

Истакли су да се сумња се да су  осумњичени А.Т. и С.К.  намјеравали оштетити и подметнути пожар на возилима у власништву полицијских службеника и тиме им угрозити сигурност.

- У току је криминалистичка обрада осумњичених као и предузимање свих неопходних мјера и радњи под надзором тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево у циљу документовања предмета - наводе из полиције.

Додали су да ће надлежном тужилаштву  против А.Т. и С.К. бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу угрожавање сигурности, а против С.К. и извјештај о почињеном кривичном дјелу недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана