Шојића Тужилаштво БиХ оптужило да је "мућкао" са службеним путовањима

ГС
Foto: Arhiva

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ оптужило је Драгана Шојића (62), држављанина БиХ и Србије, којег терете да се о закон огријешио као директор Службе за заједничке послове институција БиХ и оштетио буџет за око 42.000 КМ.

"Оптужени се терети да је, од 2018. до 2022. године, поступао противно закону и позитивним прописима, злоупотријебивши свој службених положај, како би себи прибавио незакониту имовинску корист, те нанио штету буџетским средствима и ресурсима институције којом је руководио", наводе из Тужилаштва БиХ.

У оптужници се наводи да је оптужени злоупотребљавао службена возила институције, како би више пута приватно путовао у иностранство, на подручје Србије и Црне Горе, без службених налога и потребне процедуре за кориштење службених возила у институцијама БиХ.

"Оптужен је да је затим сачињавао и у путне налоге уносио неистините податке о наводном кретању возила унутар БиХ, уносио нетачне податке о службеним путовањима, боравку на послу и присутности на радном мјесту када није боравио на послу, како би остварио право на плату и накнаде из радног односа", наводе из Тужилаштва БиХ.

Оптужени се терети и да је искористио и прекорачио службена овлаштење те незаконитим поступањем, на име неосновано исплаћених плата, топлих оброка, горива и сервисирања возила, прибавио себи незаконито најмање 41.877,78 КМ, те у истом износу оштетио буџет.

"Наводе оптужбе Тужилаштво ће доказивати позивањем 10 свједока, стручног вјештака, као и прилагањем више стотина доказних материјала међу којима и обимну финанцијску и службену документацију.  Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ", навели су из Тужилаштва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана