Собарица пријавила Бањалучанина за силовање на ривијери: „Био је са женом и дјецом у хотелу“

ГС
Foto: Илустрација

МАКАРСКА - Истражни судија сплитског Жупанијског суда одредио је једномјесечни притвор 33-годишњаку из Бањалуке који је ухапшен 30. јуна у вечерњим сатима због сумње да је тог јутра силовао собарицу (45) у једном хотелу на макарском подручју.

У истражном затвору завршио је због опасности од бијега с обзиром на то да је држављанин БиХ, а теретe га да је тог јутра око 9.30 сати ушао у собу хотела након што је прије тога неколико дана у том хотелу провео на љетовању са супругом и двоје дјеце, и тада су се таман паковали спремајући се одјавити из хотела.

- Кад је дошао у собу затекао је ту собарицу те је почео с њом разговарати око неког оштећења на једном од кревета у соби да би потом, у једном тренутку, пришао близу ње и привукао је снажно себи те је почео љубити. Она се опирала и тражила од њега да престане, међутим он ју је гурнуо на кревет, својом десном руком држао ју је за лијево раме, а другом је руком скинуо хлаче и натјерао је да га орално задовољи. Није помогло ни њено опирање па ју је гурнуо на кревет и силовао је - наведено је у пријави.

Према пријави, собарица је успјела побјећи након што се он окренуо да оде у тоалет, па га је одгурнула ногама. Након овога, мушкарац је отишао из собе, те цијели тај дан боравио с породицом на плажи, предвече се уредно одјавио из хотела, а ухапшен је тек кад је стигао на границу с БиХ гдје су хрватски полицајци, приликом прегледања докумената, видјели да га траже њихове макарске колеге.

Тврди да је собарица пристала

Како пише Слободна Далмација, мушкарац је од тренутка хапшења био у шоку, на испитивању се психички сломио и расплакао говорећи како не може вјеровати шта му се догађа, те је признао да је било полног односа, међутим, тврди да никакве присиле није било и да је собарица пристала на секс.

Исто тако, наводно је казао како је претходних дана имао неколико пута врло кратку вербалну и невербалну комуникацију с радницом хотела која је указивала на то да постоји одређена доза њене заинтересираности за њега.

Након што га је пријавила за силовање, 45-годишњакиња је одведена и на преглед те је, незванично се сазнаје, утврђено како нема видљивих трагова насиља. Уколико предстојећа истрага покаже основаност сумње да ју је силовао уз употребу силе или пријетње, 33-годишњаку за дјело за које се терети пријети затворска казна од три до десет година.

Његову обрану преузео је сплитски адвокат Винко Гулишија који је кратко казао, с обзиром на озбиљност дјела за којег терете његовог клијента, да не може и не жели улазити у детаље. Он сматра како је начин на који се то одвило, а који је описан у пријави, “физички неизведив”.

Најавио је да ће невиност свог клијента доказати током истраге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана