Смрт испод трактора у Скугрићу код Модриче

Н. Т.
Смрт испод трактора у Скугрићу код Модриче

Модрича - Вукашин Поповић (57) из Модриче погинуо је при превртању трактора приликом извлачења дрва у шуми у селу Скугрић код Модриче.

Несрећа се десила јуче око 10 часова када је Поповић својим трактором уз помоћ витла покушао да извуче балване из шуме на пут. Извор близак истрази је казао да се трактор у једном тренутку, док је витло вукло дрво, закренуо и преврнуо.

- Поповић је приликом превртања испао из кабине и остао приклијештен испод трактора. Поклопио га је блатобран па се од терета није могао извући. Највјероватније је трактор био лоше паркиран јер кад је сајла која је била закачена за дрва почела да се затеже, од тежине балвана трактор се подигао и преврнуо - казао је овај извор "Гласа Српске".

Поповић у вријеме несреће није радио ни за кога или неку фирму, већ је сам себи припремао за зиму дрва која су раније била посјечена.

- Прије неколико дана причао је да мора да извуче дрва из шуме. Ова несрећа нас је шокирала и затекла. Вукашин је био добар и радан човјек, свима нам га је жао - казао је један мјештанин Скугрића не желећи да се представи.

Из Центра јавне безбједности Добој су само потврдили да се десила несрећа и истакли да не могу да говоре детаље док се не заврши истрага.

До закључења овог броја "Гласа Српске" полиција је била на мјесту несреће и обављала увиђај.

Иначе, ово је само једна од неколико несрећа које су се током ове године догодиле у шумама. На сличан начин 18. августа живот је изгубио Живко Недић (58) из Горње Илове код Прњавора. Он је слетио с пута трактором којим је такође извлачио дрва у шуми у Горњој Илови.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана