Шмајсером ранио друга у кичму, боре му се за живот

Г.С.
Foto: Илустрација/Аваз.ба

ЗЕНИЦА - Малољетни дјечак (16) животно је угрожен након што је синоћ његов друг у кући у насељу Долача код Зенице испалио хитац из пушке шмајсер.

Играо се с пушком

Према ријечима дежурног службеника у Оперативном центру Министарства унутрашњих послова (МУП) Зеничко-добојског кантона (ЗДК), инцидент се догодио у одсутности родитеља 16-годишњег дјечака.

- Према првим информацијама, син од власника куће, малодобни дјечак, играјући се с пушком, коју је, наводно, раније у току дана пронашао, случајно је опалио један хитац у зид који се рикошетом одбио и погодио друга у предјелу леђа - кажу из полиције за „Аваз”.

Повријеђени 16-годишњак возилом Хитне помоћи превезен је у Кантоналну болницу Зеница ради указивања љекарске помоћи, међутим, због тешког здравственог стања хитно је превезен у Сарајево.

Изгубио много крви

- Он је задобио тешке тјелесне повреде, животно угрожавајуће, усљед чега је превезен на УКЦ Сарајево - кажу из полиције.

Истичу да ће увиђајним радњама бити расвијетљене све околности овог несвакидашњег инцидента.

Наиме, метак је дјечака погодио у кичму, а усљед рањавања изгубио је много крви. 

Већ је на Ургентном блоку зеничке болнице пао у шок, а претходно није осјећао ноге, због чега је хитно пребачен за Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана