Службеник микрокредитне фондације пријављен да је двоје људи преварио за 23.000 КМ

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Градишка полиција поднијела је Окружном јавном тужилаштву Бањалука извјештај против кредитног службеника микрокретне фондације чији су иницијали Д.Ј. из Лакташа због злоупотребе положаја или овлаштења, чиме је оштетио два лица за скоро 23.000 КМ, а себи прибавио материјалну корист.

Д.Ј. се сумњичи да је током 2012. и 2013. године у Српцу, као кредитни службеник микрокредитне фондације, искориштавањем свог положаја или овлаштења довео у заблуду лице И.Т. из Српца, на начин да ће му бити омогућена исплата кредита у износу од 1.000 КМ, саопштено је из Полицијске управе Градишка.

Осумњичено лице је сачинило захтјев за кредит и лажни уговор о кредиту којим се И.Т. задужује за износ од 9.000 КМ, а да новац никад није исплатило.

Д.Ј. је, такође, кредитно задужило и лице чији су иницијали М.А. из Српца кредитом у износу од 9.000 КМ, при чему га није обавјестило и упознало да ће бити задужено толиким износом новца, нити је тај новац исплатило.

На описан начин лице Д.Ј. је причинило материјалну штету И.Т. и М.А. у укупном износу од 22.953 КМ, а себи прибавило материјалну корист.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана