Службеник ФУП-а осумњичен за проневјеру око 7.500 метака

Срна
Службеник ФУП-а осумњичен за проневјеру око 7.500 метака

САРАЈЕВО - Полицијски службеник Федералне управе полиције (ФУП) кога су припадници Агенције за истрагу и заштиту (СИПА) ухапсили у наставку акција "Метак", осумњичен је да је злоупотребом службеног положаја и проневјером у служби омогућио нелегално прометовање око 7.500 комада муниције разних калибара за ватрено оружје, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Поступајући тужилац и истражилац Тужилаштва БиХ су на терену и координишу активности припадника СИПА у предмету везаном за недозвољену трговину већих количина муниције разног калибра.

Активности се воде у оквиру истраге за коруптивно дјеловање и злоупотребу положаја наведеног службеника, а повезане са недозвољеном трговином великих количина муниције за ватрено оружје намијењених илегалном тржишту.

Постоји сумња да је службеник ФУП-а, задужен за послове набавке и складиштења муниције, злоупотребом службеног положаја и проневјером у служби починио кривично дјело недозвољене трговине, тако што је незаконито омогучио прометовање више хиљада (око 7.500) комада муниције, чија набавка и трговина, грађанима није дозвољена, а које је било намијењено пласирању на илегалном тржишту наоружања и стицању нелегалне имовинске користи.

Тужилаштво БиХ и партнерске институције и агенције за спровођење закона предузимају интензивне активности у борби против коруптивног понашања и злоупотреба положаја у институцијама у БиХ.

Истрага се интензивно наставља.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана