Службеница банке ”затворила” кредит и картицу туђим новцем

АТВ
Foto: Илустрација

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву подигло је оптужницу против службенице ”Рајфајзен банке” Алисе Слато Велагић (39) која је с туђег рачуна скинула 26.310 КМ, да би њиме уплатила свој кредит и кредитном картицу у другој банци.

Оптужницом, коју је потврдио Основни суд у Сокоцу, Алиси Слато Велагић на терет се ставља да је починила кривично дјело фалсификовање или уништавање спужбене исправе.

Према оптужници Слато Велагић је радећи као руководилац пословних односа са физичким лицима у ”Рајфајзен банци”, филијала Илиџа, 31. маја 2021. године без овлаштења комитента С.Ч. из Дубровника, сачинила неистиних девизни налог. Такав налог је потписала умјесто С.Ч. те га овјерила службеним печатом банке и употријебила као истинит.

”На основу тог налога новчани износ од 26.310 КМ је са нерезидентног рачуна С.Ч. je дозначила у корист рачуна своје сестре С.А. у ”Рајфајзен банци”. Потом је без овлаштења сестре извршила безготовинско плаћање којим је с рачуна сестре новац у износу од 25.596 КМ пребацила на име свог кредита у ”Шпаркасе банци”. Износ од 698,82 КМ пребацила је на име уплате за кредитну картицу, коју је имала у тој банци”, наводи се у оптужници.

Уколико се докаже кривица Слато Велагић по закону пријети казна до пет година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана