Случај убиства Душка Савановића: Потврђена пресуда помагачу убице

АТВ
Случај убиства Душка Савановића: Потврђена пресуда помагачу убице

Врховни суд Републике Српске правоснажно је осудио Милана Ђурђевића из Лакташа (46) на годину дана затвора због помагања Далибору Чамберу након убиства навијача ФК ”Борац” Душка Савановића (24) и рањавања Алексе Бабића (25).

У Врховном суду наводе да је пресуда донесена након што је судско вијеће одбило жалбу тужилаштва као неосновану.

”Одбија се као неоснована жалба окружног јавног тужиоца у Бањалуци и потврђује пресуда Окружног суда у Бањалуци од 7. маја 2021. године”, рекла је секретар Врховног суда Републике Српске Јелена Деспотовић.

Ђурђевић је осуђен је за помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела. Он је раније признао кривицу, односно признао је да је након убиства одвезао кући првоотуженог Чамбера, који је за злочин правоснажно осуђен на 25 година затвора.

Злочин се догодио у новогодишњој ноћи 31. децембра 2021. године на бензинској пумпи ”НИС Петрол” у Трну код Лакташа. У пресуди се наводи да је на паркингу пумпе дошло до сукоба оптужених са Савановићем и Бабићем.

Током обрачуна Чамбер је извадио пиштољ ”ЦЗ” калибра 9 милиметара пара и испалио хитац у задњи лијеви точак ”мерцедеса ГЛК 220”. Бабић и Савановић аутомобилом су покушали да се удаље, али их је Чамбер зауставио. Када је Бабић изашао из возила Чамбер је према њему испалио хитац, погодивши га у лијево стопало, да би потом кренуо за њим. У том тренутку Савановић шаком удара Чамбера, који пада на под и из лежећег положаја испаљује трећи хитац у леђа Савановићу. Младић је задобио простријелну рану карлице и трбуха, што је довело до унутрашњег крварења усљед чега је преминуо у УКЦ РС.

Након злочина Ђурђевић је аутомобилом ”мердецес Ц класе” одвезао Чамбера с мјеста злочина како би му помогао да прикрије пиштољ и друге трагове. Ђурђевићева одбрана је тврдила да је он то учинио јер је Чамбер претходно уперио пиштољ у њега, те да је и сам страховао за свој живот. Навели су да су њих двојица цијели дан провели заједно те да су на пумпу дошли како би купили цигарете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана