Слободан М. из Шипова осуђен на три године робије: Претукао ванбрачну супругу и њене кћерке

Небојша Томашевић
Слободан М. из Шипова осуђен на три године робије: Претукао ванбрачну супругу и њене кћерке

МРКОЊИЋ ГРАД - Слободан М. (44) из Шипова осуђен је у Основном суду у Мркоњић Граду на три године затвора, јер је пијан претукао ванбрачну супругу и њене двије кћерке, од којих је једна тада била малољетна, потврђено је “Гласу Српске”.

Како је саопштено из Основног суда, он је осуђен за кривично дјело насиље у породици.

Према оптужници, Слободан М. је супругу и њене кћерке напао 8. децембра 2019. године у породичној кући на подручју Шипова. Наводи се да је био пијан и да је у крви имао 2,01 промил алкохола.

- Оптужени је у алкохолисаном стању у ходнику куће напао ванбрачну супругу С. Н. коју је више пут ударио песницом и отвореном шаком у предјелу главе. Затим је ухватио за косу и ударао њеном главом о зид ходника. Њена кћерка Д. Н. је чула запомагање мајке те је покушала да јој помогне, а оптужени је физички насрнуо и на њу те је ударио отвореном песницом у предјелу лица, усљед чега је она задобила тјелесну повреду у виду нагњечења носа са крварењем из обје носнице - стоји у оптужници.

Даље се додаје да је оптужени отишао и у собу у којој је спавала друга кћерка његове супруге, која је тад била малољетна, те је напао и њу.

- Оптужени је дјевојчицу ухватио са обје руке у предјелу врата и давио, усљед чега је она губила дах. Тада је С. Н., гурајући га и вукући рукама малољетницу према себи успјела оптуженог да спријечи у даљем вршењу насиља - стоји у оптужници, на основу које је изречена пресуда.

Осуђени Слободан М. познат је полицији одраније по насилном понашању. Он је хапшен је половином новембра прошле године. Он је тада, након што се сукобио са комшијом, ножем насрнуо на на полицијске службенике и оштетио полицијски аутомобил.

Слободан М. је тада прво напао комшију Д. М. испред његове куће у мјесту Ваган код Шипова. Нападнути комшија је то пријавио полицији. Након пријаве, патрола је стигла пред кућу осумњиченог Слободана М. и позвала га да изађе. Он је изашао упућујући им погрдне ријечи. У руци је носио нож те је насрнуо на полицајце и једног је повриједио по руци. Након тога узео је камен и бацио на службено полицијско возило, које је оштетио те се након тога вратио у кућу, али је убрзо ухапшен.

Трошкови

Пресудом је Слободан М. обавезан да платити суду трошкове кривичног поступка у износу од 1.128 марака.

- Те трошкове је дужан платити у року од 30 дана од дана правоснажности пресуде, као и трошкове нужних издатака и награде браниоца оптуженог о чијој висини ће суд накнадно одлучити посебним рјешењем. Обавезан је и да плати паушални износ трошкова кривичног поступка од 400 КМ у року од 30 дана од дана правоснажности - саопштено је из Основног суда Мркоњић Град.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана