Скандал у болници: Од мртваца украдено 312 КМ

ГС
Скандал у болници: Од мртваца украдено 312 КМ

САРАЈЕВО - Да лоповима ништа није свето, показује и случај који се десио у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву (КЦУС), гдје је од мртвог човјека украден новац, пише „Аваз“.

Крађа се догодила у Клиници за абдоминалну хирургију, медицинско особље пријавило је случај полицији, а починилац још није откривен.

Редакцији “Дневног аваза” обратио се Ж. Ј. који је испричао да је његов брат З. К. преминуо 22. септембра у Клиници за абдоминалну хирургију.

- Мој брат је покраден у ноћи између 22. и 23. септембра. Од њега је украдено 312 КМ. Та сума је наведена у записник смјене у КЦУС-у која је радила ту ноћ, а ујутро је смјена назвала полицију јер није било новца - казао је Ж. Ј.

Из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево потврдили су да је крађа пријављена Полицијској управи Центар Сарајево.

- Полицијској управи Центар је 23. септембра 2023. године од стране радника КЦУС-а пријављен нестанак новца у наведеном износу, који је припадао пацијенту, а који је претходно евидентиран у формулару за поступање с личним стварима умрле особе. Полицијски службеници ПУ Центар подузимају све мјере и радње из своје надлежности у циљу документирања и расвјетљавања овог кривичног дјела - навели су из МУП-а КС.

Брат умрлог каже да више и не очекује да се новац пронађе.

- Направили су забиљешку, али шта имамо од тога, нико ништа није предузео да се сазна ко је то урадио. Знам да од тог новца нема ништа, али желим да упозорим друге да се такве ствари дешавају - казао је Ж.Ј.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана