„Шкаљарца“ саслушавали у Бањалуци као свједока у предмету „Дарко Елез и други“

Срна
„Шкаљарца“ саслушавали у Бањалуци као свједока у предмету „Дарко Елез и други“

САРАЈЕВО - Милоша Божовића са Цетиња, који је ухапшен по међународној потјерници, саслушали су у Бањалуци припадници МУП-а Републике Српске по захтјеву Тужилаштва БиХ, потврдио је Срни тужилац БиХ Дубравко Чампара.

Он је навео да је Божовић, који је близак такозваном „шкаљарском клану“, саслушан у својству свједока у предмету „Дарко Елез и други“ и да ће сада бити предат судији који ће одлучивати о његовој екстрадицији.

Суд БиХ је, у предмету изручења против траженог Милоша Божовића по међународној црвеној потјерници Интерпола Подгорица, односно Интерпола Сарајево, донио  рјешење којим је Божовићу одређен привремени притвор.

- Притвор по овом рјешењу може трајати најдуже 18  дана од дана лишења слободе потраживаног, односно до 4.августа или до нове одлуке Суда - наведено је у саопштењу Суда БиХ.

Наводе да је Црна Гора, је дужна у наведеном периоду доставити екстрадициону молбу будући да је потраживани тражио даље провођење екстрадиционог поступка, односно није пристао на поједностављено изручење.

Чампара је рекао да Тужилаштво БиХ спроводи опсежнију истрагу у предмету „Дарко Елез и други“ у којем се истражују елементи организованог криминала повезани са више тешких кривичних дјела.

Милош Божовић ухапшен је у Бањалуци по међународној потјерници због сумње да је починио тешко убиство.

Ухапшени су и полицијски службеници Младен Миловановић, Предраг Ватреш и Горана Речевић због постојања основа сумње да су починили кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела те још двије особе.

Хапшење су извршили полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет, у сарадњи са припадницима Жандармерије МУП-а Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана