„Шкаљарац“ се у Бањалуци крио уз помоћ лажне личне карте Словеније: Милош Божовић пријављен Тужилаштву БиХ

Небојша Томашевић
„Шкаљарац“ се у Бањалуци крио уз помоћ лажне личне карте Словеније: Милош Божовић пријављен Тужилаштву БиХ

БАЊАЛУКА - Држављанин Црне Горе Милош Божовић из Цетиња који је прије мјесец ухапшен у Бањалуци на основу потјернице расписане због убиства и којег повезују са "Шкаљарским кланом", пријављен је Тужилаштву БиХ због сумње да је набавио и користио лажну личну карту издату у Словенији, сазнаје "Глас Српске".

Министарство унутрашњих послова Републике Српске, које је против њега поднијело извјештај, саопштуло је да М.Б. сумњиче за организовани криминал, фалсификовање исправе и неовлашћено кориштење личних података.

- Постоји сумња да је М.Б.  од неутврђеног дана до 17. јула, на подручју БиХ, по претходном договору са њему познатим лицем или више њих у саставу организоване криминалне групе, прибавио фалсификовану исправу. Осумњичени  је потом фалсификовану личну карту употријебио у правном саобраћају, неовлаштено користећи лажне податке на њој - наводи се у саопштењу.

Божовић је ухапшен 17. јула у Бањалуци на основу потјернице која га терети за учешће у убиству Никшићанина Ранка Вулетића. Након испитивања предат је у Суду БиХ који му је одредио екстрадициони притвор.

Тада је ухапшен инспектор МУП-а РС Младен Миловановић (37) звани Мили због сумње да је помагао Божовићу након учињеног кривичног дјела, односно да му је помгао у скривању. Миловановић је иза решетака провео један мјесец и недавно је пуштен уз мјере забране. Мјере предвиђају забрану напуштања боравишта, града Бањалуке уз привремено одузимање путних исправа, и уз забрану издавања нових путних исправа

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана