Шиповљанин пуцао на комшију два пута и оба пута промашио, оптужен за покушај убиства

Небојша Томашевић
Шиповљанин пуцао на комшију два пута и оба пута промашио, оптужен за покушај убиства

ШИПОВО- Предраг Јеринић (26) из Шипова оптужен је за покушај убиства комшије Владимира Окулића (58) на кога је пуцао два пута из пушке и, срећом, оба пута промашио.

Оптужницу против њега подигло је Окружно тужилаштво Бањалука, канцеларија у Мркоњић Граду, а потврдио Окружни суд који му је и продужио притвор.

Према оптужници, Јеринић је 22. фебруара и 15. јула пуцао на Окулића у мјесту Ступна код Шипова.

У оптужници се прецизира да је Јеринић  22. фебруара ове године око 17 часива сачекао  Окулића на планини Лисини, близу локалитета „Црни камен“ у Шипову. Наводи се да је након што је уочио Окулића пуцао на њега из ловачке пушке и промашио.

-Потом је кренуо за њим и испалио више хитаца у његовом правцу, а један метак је погодио у земљу 20-30 центиметара поред десне стране оштећеног, након чега је оштећени побјегао у правцу села Ступна -  стоји у оптужници.

Јеринић је 15. јула дошао до породичне куће Окулића око 18 часова те поново сачекао Окулића и у његовом правцу испалио  метак из сачмарице, који га такође није погодио.

Оптужница Јеринића терети и да је у првој половини јула ове године украо пушку  из  куће у власништву М.М. у селу Дуљци. Наводи се да је он искористио одусуство оштећеног, те је ушао кроз отворен прозор собе у приземљу куће. У кући је, како се наводи у оптужници, пронашао и присвојио ловачку пушку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана