СИПА ухапсила директора Рудника „Ђурђевик“ због сумње на корупцију

ГС
СИПА ухапсила директора Рудника „Ђурђевик“ због сумње на корупцију

ТУЗЛА - Полицијски службеници Акенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су, у оквиру оперативне акције кодног назива „Јафа“, на подручју Тузланског кантона ухапсили двије особе због сумње на корупцију.

Како Кликс незванично сазнаје, ухапшени су в.д. директора Рудника мрког угља (РМУ) Ђурђевик Самир Суљић и савјетник градоначелника Живиница Абдулах Зукић.

Портал Кликс наводи да су они ухапшени данас приликом узимања мита, а да их је у почињењу кривичног дјела затекла полиција.

Поступајући кантонални тужилац Ћазим Серхатлић, за Кликс је казао да је осим Суљића и Зукића осумњичена још једна особа.

- Ове особе се терете да су у претходном периоду, уназад два мјесеца, користећи се овлаштењима која имају и својим утјецајним позицијама, од једне заштитарске агенције на подручју Живиница тражили да им се исплати мито за дуг који је створен од Рудника угља „Ђурђевик“, а у вези са пружањем заштитарских услуга ове агенције. Они су од 300 хиљада КМ, колики је био дуг, тражили да им се исплати провизија или мито од 15 одсто вриједности, што је оквирно 45 хиљада марака - казао је Серхатлић.

Власник заштитарске агенције, према ријечима Серхатлића, одбио је приједлог осумњичених, након чега је извршена пријава случаја надлежној полицијској агенцији.

-Ми смо заједничким снагама у протеклом периоду, уз примјену посебних истражних радњи, извршили означавање новца и на такав начин је извршена примопредаја, а особе су затечене у извршењу кривичног дјела - навео је Серхатлић.

Претресени су и објекти које користе ухапшени.

Хапшења и претреси се спроводе под надзором Тужилаштва Тузланског кантона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана