Због отмице и уцјене ухапшена четири Авганистанца

ГС
Због отмице и уцјене ухапшена четири Авганистанца

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА), под надзором Тужилаштва БиХ, на подручју Сарајева претресли су један стамбени објекат и ухапсили четири држављанина Авганистана која сумњиче да су тражили опткуп за три отета лица, држављане Ирана и Швајцарске у износу од 8.000 и 10.000 евра.

Откуп је након тога и плаћен ван БиХ, а лица пуштена, саопштено је из СИПА.

Ова организована група отмичара је мучила и физички малтретирала отете особе, којом приликом су им нанијели тјелесне повреде, те је једна особа завршила на болничком лијечењу.

Једна од ухапшених особа доводи у везу са кривичним дјелом убиство које је почињено над једним од миграната у Имиграционом центру Липа у Бихаћу а које се десило 31.децембра 2023. године. Мигрант је убијен тако што је избоден ножем, преноси СрпскаИнфо.

Наведене активности су спроведене због постојања основа сумње да је организована група са подручја Авганистана починила кривична дјела организовани криминал, организовање групе или удружења за извршење кривичног дјела кријумчарење миграната и кријумчарење људи прописана кривичним законом БиХ и у вези са кривичним дјелом отмица из Кривичног закона Федерације БиХ као и друга тешка кривична дјела.

 Ухапшени су спроведени у службене просторије гдје се над њима врши криминалистичка обрада.

Током рада остварена је сарадња са са полицијским тијелима Републике Србије и Швајцарске као и Еурополом и Интерполом  БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана