СИПА: У акцији "Ира" пало 18 лица

Н.Т.
СИПА: У акцији "Ира" пало 18 лица

САРАЈЕВО - Током акције "Ира" до сада је ухапшено 18 лица и заплијењено је више од 20.000 КМ, 19.000 евра те 5.000 швицарских франака, саопштено је из Агенције за истраге и заштиту која и проводи акцију.

Акција је започела јутрос у више градова БиХ, а њена мета су особе осумњичене за организовани шверц дрогом, оружјем.

- Пронађен је и већи број мобилних телефона, системи за видео надзор и документација која може послужити као доказ у даљем поступку.Узимајући у обзир да су претреси још увијек у току о коначном исходу оперативне акције јавност ће бити информисана накнадно-саопштила је СИПА.

Према незваничним информацијама међу ухапшенима су судија Основног суда у Бијељини Јован Савић, те Жељко Радовановић звани Кречо из Бијељине.

Из Тужилаштва БиХ, по чијем наређењу се проводи акција, саопштено је да међу ухапшенима има носилаца правосудних инстицуција.

- Активности су усмјерене на процесуирање особа осумњичених за организовани криминал, неовлаштен промет опојних дрога, неовлаштен промет оружјем, као и низ других кривичних дјела. Током истраге прикупљени су докази о повезаности осумњичених са припадницима група организованог криминала које дјелују у сусједним земљама. Међу особама лишеним слободе има и носитеља правосудних функција – истакли су у Тужилаштву БиХ

Наводи се да је у оквиру акције остварена  значајна међународна сурадња Тужлаштва БиХ са партнерским институцијама у земљама региона и ЕУ, као и структурама ЕУРОПОЛ и ЕУРОЈУСТ.

Како је раније саопштено из СИПА акција и претреси се спроводе на подручју Бијељине, Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, Зворника, Сарајева, Источног Сарајева, Бањалуке и Пала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана