СИПА слободе лишила два лица због међународне трговине људима

ГС
СИПА слободе лишила два лица због међународне трговине људима

БАЊАЛУКА- Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту, су јуче, 26. јуна 2023. године, у оквиру оперативне акције "Холд" на подручју Градачца реализовали претрес стана и других просторија и покретних ствари на једној локацији.

Слободе су лишана два лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело "Међународна трговина људима" прописано Кривичним законом БиХ. Лица лишена слободе су спроведена у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог.

Приликом претреса откривено је и привремено одузето 3000 КМ, један лаптоп, документација и други предмети који могу послужити као доказ да је почињено кривично дјело међународне трговине људима.

Претрес је реализован на основу усменог налога Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ, а у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона и Службом за послове са странцима БиХ.

Такође у овом предмету је остварена и сарадња са невладиним организацијама "Ваша Права БиХ" и Центар за пружање услуга у заједници "ПУЖ" из Тузле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана