_Претреси на осам локација због промета лијекова који немају дозволу

ГС
_Претреси на осам локација због промета лијекова који немају дозволу

БИЈЕЉИНА - Полицијски службеници агенције за истраге и заштиту (СИПА) јутрос су започели претресе на осам локација у Сарајеву, Маглају и Бијељини у оквиру оперативне акције „Pills“, а у вези са прометом лијекова који немају дозволу у БиХ.

Осумњичене е терете да су, супротно одредбама Закона о лијековима и медицинским средствима, ставили у промет лијекове који немају дозволу за стављање у промет у БиХ чиме је почињено кривично дјело недозвољена трговина у вези са кривичним дјелом саучесништво. Полицијски службеници СИПА врше претресе локација које користе физичке особе с циљем откривања и привременог одузимања предмета који могу послужити као докази да су почињена ова кривична дјела.

Претреси се врше по наредби Суда БиХ и под надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево и Министарства унутрашњих послова Зеничко-Добојског кантона.

С обзиром на то да су активности полицијских службеника у току, о детаљима оперативне акције јавност ће бити информисана накнадно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана