Сина су ми отели и претукли власници продавнице

Жељка Домазет
Сина су ми отели и претукли власници продавнице

ИСТОЧНО СAРAЈЕВО - Зоран Бартула, његов син Милош и њихов познаник Миленко Самарџија звани Травка отели су и претукли мог сина Владимира Дубочанина, казала је Гласу Српске" Милојка Дубочанин.

Из Центра јавне безбједности Источно Сарајево, наводећи њихове иницијале, у четвртак су саопштили да су они приведени и саслушани због сумње да су починили отмицу. У полицији нису саопштили више детаља о овом догађају. Само су рекли да је од осумњичених одузет "ауди A6".

Владимирова мајка Милојка тврди да су Бартуле и Самарџија њеног сина претукли и отели јер су без разлога мислили да је он опљачкао продавницу "Бартула" власништво Зорана Бартуле.

Испричала је да је та продавница опљачкана између 20. и 21. новембра и да је полиција сумњала да је њен син починио пљачку.

- Тада је полиција претресла нашу кућу и шуму око куће и нису ништа нашли. Међутим, неколико дана послије, 25. новембра, мог сина Владимира су док је сједио у кафићу "Роса" извукли Милош Бартула и Миленко Самарџија Травка који је власник аутопраонице и претули га - рекла је Милојка и додала да је њен син овај догађај пријавио полицији као тучу и напад на њега.

Милојка је испричала да су послије те пријаве њеног сина Владимира сачекали Зоран и Милош Бартула са којима је био и Милан Самарџија и отели га.

- Возилом "ауди A6" одвели су га према Жљебовима у Деветак у шуму. Ту су га тукли и везали за дрво пријетећи му да ће га ту оставити да га поједу звијери, а затим су и отишли од њега. Послије петнаестак минута су се вратили одвезали га и поново стрпали у ауто. Дали су му влажне марамице да обрише крв и довезли до мјеста Каљине гдје су га избацили из аутомобила и запријетили му да да никоме не смије испричати ништа - рекла је Милојка.

Она је казала да јој је то син све испричао након што је примијетила крв на његовом одијелу.

- Крв је била и на тренерци и на мајици. И ово смо пријавили полицији. Мјесто гдје су ми малтретирали сина власништво је Бартула и ту се налази хранилиште за животиње. Цијела породица живи у страху јер је ријеч о моћницима који су спремни на све - рекла је Милојка Дубочанин.

Истакла је да је кћерку изгубила у саобраћајној несрећи и да није дужна због оних који имају новац и моћ да вози у сина инвалидским колицима.

Страховање

Мајка Владимира Дубочанина Милојка каже да иако је полиција привела отмичаре који су претукли њеног сина она страхује да се све не заташка.

- Бојим се да ће опет да нас нападну и због тога апелујем да правосудне институције и полицију да раде свој посао. Колико знам полиција је пронашла крв на "аудију 6" којим је одвезен мој син када су га отели. Речено ми је такође да су покушали да је уклоне варикином. Бојим се да ће цијели случај завршити у ладицама али о свему овоме обавијестила сам и SIPA и међународну полицију – истакла је Милојка Дубочанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана