Син признао крвави пир

novosti.rs
Син признао крвави пир

Прњавор - Једноставно ми је, у свађи са оцем, пукао филм. Сјећам се, само, да сам замахнуо сјекиром! Сљедеће чега се сјећам је да сам сједео у аутомобилу испред зграде у којој станујем.

Овим ријечима је Раденко Малић (41) признао словеначким истражитељима да је дигао руку на свог 67-годишњег оца Спасоја Малића (67). Тиме је расвијетљено монструозно убиство овог словеначког пензионера из Прњавора, које се догодило 9. априла у Загорју крај Саве, код Љубљане. Тачније, син је „признао да се сјећа" када је први пут замахнуо сјекиром, која је у тијело несрећног оца, како је утврђено обдукцијом, заривена најмање - 20 пута!

Подсјетимо, мистериозно и гнусно убиство, након што су рониоци из Саве извукли искомадано тијело непознатог мушкарца, шокирало је и данима потресало не само „дежелу", већ и регион. Поготово након што су „Новости" прве указале да би непозната жртва могао да буде Спасоје Малић, из Горњих Вијачана, код Прњавора. Он се из родног села, гдје је посљедњих година и живио, упутио у Загорје, гдје је и стекао пензију, а у стану му је остао да живи син Раденко, како се показало, будући убица.

Према сазнањима „Новости", притиснут доказима, Раденко је признао да је „сасвим случајно" уочи доласка оца купио сјекиру, али не и да је имао план да га њоме усмрти.

Истрагом је утврђено да је, 9. априла, син дочекао оца на аутобуској станици у Љубљани. Током вожње покренута је прича о неспоразуму око стана, који је, наводно, Спасоје имао циљ да уступи свом унуку, Раденковом сину. У стану је, иначе, послије развода, Раденко живио са новом супругом, словеначком држављанком. Спасоје није ни стигао до свог стана, пошто се свађа окончала код старог жељезничког моста у Загорју, уз Саву, гдје се и одиграо злочин.

''Налаз медицинских стручњака је показао да је Раденко оштрицом секире Спасоја ударио у десну страну чела, а онда у образ, након чега је жртва пала у несвијест. Потом га је, док је лежао на земљи, најмање 17 пута секиром ударио у леђа, врат и главу. Због наводне бојазни да би могао продати стан, Раденко је брутални напад на свог оца завршио тако што му је одсјекао три прста на десној руци'', сазнају „Новости" из словеначког извора упућеног у истрагу.

У ноћи убиства  

Раденко је на почетку истраге поричао да је убио оца, али је, притиснут доказима, касније признао сам чин злочина. Поричао је и да је у великим дуговима и да је зависник од игара на срећу. То је, каже, понекад чинио, па је тако устврдио да је баш у ноћи када је убио оца, на интернет-кладионици добио 1.000 евра!

Казна

Словеначко тужилаштво терети Раденка да је злочин починио из похлепе, на посебно грозан начин, и прети му казна до 30 година затвора. Међутим, како сазнајемо из нашег словеначког извора, судски процес би могао експресно да се оконча у случају да он и на суду споразумно призна кривицу. Тада би робијао до 15 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана