Син и зет признали да су убили чобана Џевада Рамуља код Травника

Н. Т.
Син и зет признали да су убили чобана Џевада Рамуља код Травника

ТРАВНИК - Ћамил Хашић (26) из Новог Травника признао је да је хицима из аутоматске пушке усмртио пунца пастира Џевада Рамуља (51). Он је рекао да су му у убиству помогли син жртве Џ. Р. (15) те његов вршњак и другар који су потврдили да су учествовали у злочину, сазнаје "Глас Српске".

Рамуљ је убијен у четвртак, а незванично, мотив злочина је вјероватно користољубље јер жртва на рачуну има око 100.000 КМ које би, у случају смрти, наслиједила породица.

Извор близак истрази је испричао да су осумњичени зет и син жртве те његов малољетни друг полицији испричали да су прије неколико мјесеци Џевада покушали да отрују мишомором.

- Отров је код њега изазвао повраћање и слабост што је брзо прошло. Након тога зет се ипак одлучио да усмрти пунца те га је убио хицима из аутоматске пушке у камп кућици у којој је он спавао док је чувао овце у селу Мухољићи код Новог Травника - рекао је извор близак истрази.

Додао је да је након овог злочина, Хашић сам пријавио да је пронашао мртвог Џевада. На мјесту злочина био је стравичан призор, а утврђено је да је жртва погођена у главу. У почетку се сумњало да је пастира можда усмртио неко од других чобана, али је зетова прича била сумњива. Испитан је те се потврдило да је он починио злочин. Он је полицији рекао гдје је сакрио пушку и она је пронађена у близини Равног Ростова, десетак километара даље од мјеста злочина према Бугојну.

- Полиција је саслушала већи број свједока и претресла неколико локација. Пронађена је и аутоматска пушка за коју се сумња да је коришћена у злочину. Све то је довело до хапшења Ћ. Х. из Новог Травника и два малољетника које сумњичимо да су починили убиство - казали су у МУП-у Средњобосанског кантона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана