Силовао и претукао старицу од 84 године

Сања Амиџић
Силовао и претукао старицу од 84 године

Тузла - Полиција је ухапсила мушкарца (42) из Тузле, чији идентитет није саопштен, због сумње да је прије неколико дана силовао и претукао старицу (84) у њеној кући у тузланском насељу Брдо.

Осумњичени је у петак саслушан у полицији након чега је предат надлежном тужилаштву. Више информација о овом случају биће познато након испитивања осумњиченог у тужилаштву као и вјештачења изузетих биолошких трагова.

Напад на готово непокретну старицу догодио се 19. маја око два часа иза поноћи док је спавала, у кући  у скоро самом центру Тузле.

Према непотврђеним информацијама нападач је обио браву на улазним вратима и ушао у кућу несрећне жене. Најприје је испретурао ствари а затим напао старицу коју је силовао и претукао. Није познато да ли је нападач украо нешто из куће.

Како сазнајемо, несрећна жена задобила је повреду вратне кичме и вилице па је због тежине повреда задржана у тузланској болници. У тој здравственој установи биће јој урађен и гинеколошки преглед након чега ће налаз бити достављен тужилаштву у Тузли.

Овај случај откривен је након што је један од комшија   примијетио обијену браву и проваљена врата на кући након чега је позвао полицију.

- Шокирани смо овим случајем. Не знам ко је могао смоћи снаге те напасти и силовати скоро непокретну жену. Страшно, не могу да вјерујем - казао је комшија који није желио да му објавимо име.

Додао је да старица од мужеве смрти у кући живи сама и да до сада ни са ким није имала никаквих проблема.

- Она се ријетко виђала и да излази ван куће. А када је то било ишла је само до продавнице. Живјела је од пензије коју је наслиједила од мужа - казао је исти извор.

У тузланском тужилаштву у петак су рекли да је поступајући тужилац наредио предузимање свих мјера у циљу што бржег расвјетљавања овог кривичног дјела.

- У сарадњи са полицијом из Тузле и припадницима Федералне управе полиције урађен је већи дио истражних радњи тако да би наредних дана требало бити познато више информација у вези са извршиоцем овог кривичног дјела - казали су у тузланском тужилаштву.

Жртве

Да су старије жене све чешћа мета манијака говори податак да крајем прошле године у Зеници ухапшен Шемсо Карић (23) који је провалио у кућу В. Р. (68) након чега је силовао.  Мотив овог напада није била пљачка него искључиво сексуални напад. Карић је након тога убрзо ухапшен и предат надлежном тужилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана