"Сигуран добитак" уловио седам превараната

Н.Т.
"Сигуран добитак" уловио седам превараната

ФОЧА - Полиција је у акцији "Сигуран добитак" ухапсила седам особа из Фоче због сумње да су на превару оштетили више особа из земља у окружењу за 631.970 КМ и 73.100 евра.

Како је саопштено из Полицијске управе Фоча ухапшени су Р.П., Д.Д., И.С., П.Ђ., М.В., Б.М. и К.Д. сви из Фоче  због сумње да су починили кривична дјела прање новца, превара и фалсификовање исправе. Према незваничним информацијама ухапшени су преварили већи број калдионичара којима су слали резултате наводно наштиманих спортских утакмица за сигуран добитак на кладионици, а они су им то заузврат плаћали. Истрагом је утврђено да се радило о лажним разултатима.

- Ухапшене сумњичимо да су од 2017. године до 2021. године на штету више оштећених лица из земаља у окружењу у банкама и поштама на подручју БиХ подизали новац за који су знали да су прибављени извршењем кривичног дјела превара. Тако су  остварила противправну имовинску корист у износу око 631.970 КМ и 73.100 евра - саопштила је Полицијска управа Фоча.

Додаје се да је током акције на основу наредби Основног суда у Фочи извршен  претрес на више локација на подручју општине Фоча, којом приликом је пронађено и одузето више предмета који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

- У току је рад на документовању предмета, након чега ће надлежном Окружном јавном тужилаштву против наведених лица  бити  поднешен Извјештај о почињеном кривичном дјелу - рекли су у ПУ Фоча.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана