У акцији "Систем 2021" откривен педофил: Дијелио дјечију порнографију коју је скидао с интернета

Н.Т.
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Полиција је у оквиру акције "Систем 2021"испитала Бањалучанина М.Ј. (68) и претресла његов стан због сумње да је гледао и дијелио дјечију порнографију, потврђено је "Гласу Српске".

Незванично сазнајемо да је он више пута приступао страницама дјечије порнографије, скидао материјал на свој рачунар и дијелио с другим људима  који имају сличне болесне склоности.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске саопштено је да је М.Ј. откривен у оквиру акције „Систем 2021" која је усмјерена на спрјечавање на сексуалног злостављања и искориштавања дјетета.

- Лице М.Ј. сумњичимо за кривично дјело искориштавање дјеце за порнографију. Приликом претреса његовог стана пронађени су и одузети мобилни телефон, лаптоп, више ЦД-ова и дигитални фотоапарат који ће послужити као доказ у кривичном поступку- казала је портпарол МУП-а РС Мирна Миљановић.

Додала је да ће против осумњиченог Окружном јавном тужилаштву Бањалука бити поднесен извјештај о учињеном кривичном дјелу. Оперативна акција „Систем 2021" се наставља и у наредном периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана