Шесторо приведених због нереда у Мостару

ГС
Foto: Кликс

МОСТАР - Мостарска полиција је привела шест особа због основане сумње да су учествовали у јучерашњем обрачуну навијачких група у Мостару.

У окршају је повријеђено више особа, међу којима су и два полицајца, а један младић је животно угрожен.

Портпарол Министарства унутрашњих послова Хрватско-неретванског кантона (МУП-а ХНК) Људевит Марић за портал Кликс је казао да је полиција радила неуморно током цијеле ноћи и да се и даље интензивно ради како би се овај немили случај расвијетлио.

-До сада је шест особа приведено и над њима се спроводи криминалистичка обрада. Радимо оперативно на терену и на препознавању особа које су изазвале инцидент те ће у складу са законским прописима бити сви процесуирани - казао је Марић.

У масовној тучњави навијача Вележа и Зрињског, која се догодила јуче око 14.20 часова у Мостару код бившег хотела „Еро“, један младић задобио је тешке поведе и животно је угрожен, а повријеђена су и двојица полицајаца.

- Е. П. (19) је хоспитализован у СКБ Мостар. Задобио је тешке тјелесне повреде које су тренутно опасне по живот - казала је портпарол СКБ-а Мостар Андријана Панџа.

Уз животно угроженог младића,у овој здравственој установи су такође хоспитализована и  два полицијска службеника.

Из МУП-а ХНК су јуче навели да је око 14.20 часова на раскрсници улица Кардинала Степинца и Миле Будака у близини хотела "Еро", дошло до физичког сукоба више млађих непознатих припадника навијачких група, те да је интервенцијом припадника полицијских службеника МУП-а ХНК сукоб прекинут и стање јавног реда и мира стављено је под надзор.

Осим припадника Министарства унутрашњих послова ХНК-а, на терен су изашли и специјалци Јединице за подршку који су уз велики напор смирили хулигане.

Полицијски службеници ПУ Мостар спроводе криминалистичку истрагу и раде на утврђивању идентитета учесника ових нереда.

Након што се смирила ситуација, на улици су могле бити видљиве ствари уништене током нереда, а на једном мјесту је била примијетна и крв.

Грађани су из својих домова снимили сукоб. На снимку до којег је дошао Кликс се чује и да полиција пуцњима у ваздух покушава смирити ситуацију.

Портпарол Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона Људевит Марић потврдио је да је дошло до обрачуна навијача у којем су једни друге гађали каменицама, пиротехничким средствима и другим објектима које су могли пронаћи на улици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана