Шесторка ухапшена у акцији „Кланац“ иза решетка: Под камењем и бурадима скривали 90 кг дроге

Н.Р.
Foto: Кликс

БРЧКО - Основни суд у Брчком одредио је притвор шесторки ухапшеној у акцији „Кланац“, а коју терете за организовани криминал и неовлаштени промет опојних дрога.

Притвор је одређен за Т. Х, Р. А, Т. А, М. Е, М. С. и А. Е. и то због опасности да ће поновити кривично дјело, уништити доказе или утицати на свједоке и саучеснике ометати кривични поступак.

Како су подсјетили из брчанског тужилаштва, против ове групе која је на подручју Брчко дистрикта и Тузланског кантона од 2018. године, дуже времена су интензивно спроводили истражне активности.

- Група с јасном хијерархијом и подјелом задатака осумњичена је да је на подручју Брчко дистрикта и Грачанице прометовала више од 90 килограма опојних дрога скривајући је до преузимања у земљишту обраслом растињем, под камењем и у закопаним бурадима. Сумња се да је Т. Х., као особа задужена за превоз дроге, одређивао Б. А., А. Е. и М. Е., који је уз Р. А., М. С., Х. А. и Т. К. вршио и њено даљње распоређивање, скривање и предају ради продаје - навели су из тужилаштва.

Оперативна акција кодног назива „Кланац“ спроведена је на 22 локације, гдје су извршени претреси, а полиција је поред разних предмета, новца и оружја заплијенила више од четири килограма дроге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана