Шесторка ухапшена у акцији „Хорнет“ предата Тужилаштву БиХ

Н.Т.
Foto: Тужилаштво БиХ

САРАЈЕВО - Шест ухапшених  у оквиру акције "Хорнет“ које терете за шверц марихуане из Црне Горе у БиХ, данас су предати Тужилаштву БиХ.

Током ове акције јуче су на подручју Фоче ухапшени  Бојан Дракул, Недељко Вуковић и Дражен Саламадија, а на подручју Сарајева Амел Богућанин, те Хамдо Џевлан (34) и Едиб Џеџибег.

Како је саопштено из Тужилаштва БиХ, осумњичене ће испитати поступајући тужилац након чега ће одлучити о подношењу приједлога за одређивање мјере притвора или  забране и наставку истражних активности у предмету.

-Осумњичени су под истрагом због постојања основа сумње да су починили кривична дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама из КЗ-а БиХ- наводе из Тужилаштва БиХ.

Припадници организоване групе која је разбијена акцијом „Хорнет“ сумњиче се за набавку веће количине марихуане са територије Црне Горе, те организовани пренос, скривање и кријумчарење опојне дроге у БиХ, а након тога и дистрибуцију и продају на ширем подручју БиХ.

Акцију „Хорнет“ под надзором Тужилаштва БиХ и наредбама Суда БиХ спровели су припадници МУП-а РС, у сарадњи са МУП-ом Кантона Сарајево.

Извор близак истрази је рекао да је вођа организоване криминалне групе био  Дракул, а сви осумњичени су откривени захваљујући дешифровању апликација Скај и Аном. Према  ријечима извора блиског истрази током истраге откривена два кријумчарска крака којим су дроге из Црне Горе пребациване у Српску и даље у Кантон Сарајево.

- Група је углавном у Црној Гори набављала марихуану коју су превозили преко ријеке у чамцима, скривену у возилима. Наркотике су чак и пјешице носили преко планинских превоја између Црне Горе и БиХ како би избјегли хапшење - рекао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана